Circuit op Mettet - Jules Tacheny

2024 is reeds volzet op het Circuit in Mettet !

14 Februari 2024

Het Circuit in Mettet heeft een opwindend programma samengesteld voor 2024, met een seizoen vol adrenaline en onvergetelijke momenten. Verschillende circuitdagen, de start van het Belgisch RX- en Supermoto-kampioenschap, de Superbiker en de finale van het S1 GP Supermoto-wereldkampioenschap : aan spanning geen gebrek.

Een geweldige start !

Volgende maand gaat de competitie weer van start op het circuit van Mettet waar, net als in 2023, op 3 maart de openingswedstrijd van het Belgian Rallycross Championship wordt gehouden.

De hele dag lang zullen er sprintwedstrijden met een hoge intensiteit plaatsvinden. Er is een zeer technisch parcours uitgestippeld, dat het niveau van de beste coureurs van het kampioenschap nog hoger zal heffen. Ze zullen elke kans benutten om ons spektakel te brengen !

Noteer deze datum in je agenda en maak je klaar om je onder te dompelen in de spannende wereld van Rallycross op het Circuit de Mettet. Hiermee begint het seizoen en we kijken ernaar uit dat alles samen met jullie ter plaatse te beleven Bovendien kun je van het weekend samen met je kinderen komen genieten, er is gratis toegang voor kinderen onder de 12 jaar.

Ben je eerder fan van 2 wielen ?

Ook dan komt er heel wat aan voor jou, want een week na de Rallycross is het de beurt aan het Belgisch Supermoto Kampioenschap om af te trappen op 9 en 10 maart. De piloten zijn klaargestoomd om hun seizoen goed te beginnen op onze heilige grond, en één ding is zeker: Je zult niet teleurgesteld worden!

Kom kijken naar het beste wat België te bieden heeft. Dit weekend belooft een onvergetelijke ervaring te worden, of je nu een piloot bent of een gepassioneerde toeschouwer. De combinatie van asfalt en gravel zullen mens en machine van begin tot eind op de proef stellen.

Mis de kans niet om de spanning te ervaren en je passie voor Supermoto te delen met ons rond de prachtige omloop. Bovendien is de toegang gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Kom je rijtechnieken perfectioneren tijdens onze circuitdagen.

Wil je een nieuwe discipline proberen? Of gewoon een weekendje komen trainen? Ook dit jaar opent het Circuit de Mettet zijn deuren voor circuitdagen op een speciaal voor jou geprepareerd circuit.

Supermoto, quad, rallycross en pure snelheid, er is voor elk wat wils, ongeacht je niveau. Het Jules Tacheny circuit verwelkomt je in een warme sfeer voor veilige rijsessies.

De volgende rallycross trackday vindt plaats op 2 maart, de dag voor het Belgisch kampioenschap.

Supermoto liefhebbers zien we graag toestromen op 25 februari en op 8 maart, net voor de Belgische kampioenschapsronde. Met de langverwachte terugkeer van het mooie weer krijgen snelheidsliefhebbers vanaf 1 april de kans om hun motoren te laten ronken op het circuit Jules Tacheny tijdens de Mettet XP Speed Trackdays by Mertens Riding School.

Wil je er even tussenuit en genieten van je motor of auto ? Wacht dan niet langer en reserveer je sessie.

Met of zonder motor, Mettet opent zijn deuren voor jou !

Mettet is dé plek voor allerlei sporten. Daarom kun je vanaf april elke dinsdag van 18.00 tot 21.00 uur op de fiets stappen en rondjes te draaien op het circuit. Weg van het verkeer is de infrastructuur ideaal om in optimale veiligheidsomstandigheden te fietsen.

Het plaatselijke Ser’velo team biedt ook trainingen aan voor jong en oud. Kinderen vanaf 4-5 jaar kunnen veilig en zonder risico kennismaken met fietsen.

Meer informatie : hier

Maak plaats voor de race-kids !

Dit jaar maakt een nieuwe discipline zijn debuut op Mettet: mini-moto. De Belgian Motorcycle Academy VZW heeft de BMA Rookies dagen gewijd aan minimotorraces voor kinderen.

Wil je meer weten over deze nieuwe projecten? Wacht dan niet langer en bezoek nu onze website.

Een Superbiker en een WK-finale om het jaar in stijl af te sluiten.

Het grootste Supermoto-evenement ter wereld vindt plaats op 4-5 en 6 oktober en sta ons toe om het volgende nu reeds te mogen aankondigen:

  • Spannende races het hele weekend lang
  • Freestyle en stuntdemonstraties in een nieuw jasje
  • Het After Race Festival

Het is niet verdedigbaar om niet deel te nemen aan dit evenement, dat elk jaar meer dan 25.000 mensen verwelkomt voor een weekend vol waanzin.

En net als in 2023 is de Mettet Superbiker de locatie voor de finale van het S1 GP Supermoto World Championship.

Partager