Circuit op Mettet - Jules Tacheny

Belgisch RX Kampioenschap 2023

Belgisch RX Kampioenschap 2023

Mettet is al enkele jaren één van de rallycross-centra in België. In 2023 worden niet één, maar drie manches van het Belgisch RX-kampioenschap in Mettet georganiseerd!

Op het Circuit Jules Tacheny zal de seizoensopener plaatsvinden op zondag 5 maart 2023 en de seizoensfinale op 18 november en 19 november 2023.

Het is moeilijk om een spectaculairdere motorsport te volgen dan rallycross.  

Opgedreven rallywagens racen flank tegen flank in intense, snelle sprints van vier of zes ronden over het circuit. Dit explosieve recept wordt versterkt door een belangrijke factor: het parcours combineert stukken asfalt met onverharde delen. Een selectief en technisch parcours waar in de bochten, sprongen en “plankgas”-acceleraties de beste piloten zullen overwinnen.

In totaal zullen niet minder dan 7 categorieën deelnemen: Super National + 2 liter. Super National – 2 liter, RX3, Junior Cross Car, Senior Cross Car, Superbuggy en KC Open.

Deze grandioze show, te delen met familie of vrienden, is te beleven in de beste omstandigheden op het Jules Tacheny circuit aangezien de toeschouwers een globaal zicht hebben op het hele circuit.

Er wordt parkeergelegenheid georganiseerd op de bovenste paddock tegen de prijs van 5€ per voertuig.

Praktische info:

  • Waar : Circuit Jules Tacheny – Mettet
  • Wanneer : 18 en 19 november 2023
  • Inschrijvingen : hier
  • Tickets : € 15, gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Te koop ter plaatse of bij Michael Mazuin (Chaussée de Namur 15, 5070 Fosses-la-Ville) tot 16/11/2023
  • Parkeerplaats 5€
Belgisch RX Kampioenschap 2023