Circuit op Mettet - Jules Tacheny

TOT 11 MAART VOOR DE START VAN HET SUPERMOTO KAMPIOENSCHAP!

22 maart 2018

Opening van het Belgisch kampioenschap Supermoto en Benecup

Foto 45

De wortels van Belgian Supermoto liggen stevig verankerd in Mettet, al 30 jaar de bakermat van de Superbiker. Het is dan ook niet meer dan normaal dat RUMESM geantwoord heeft om de openingsmanche van het Belgisch Supermoto en BeNeCup Kampioenschap te organiseren!

Supermoto is een van de meest complete disciplines in de motorsport, omdat het snelheid en cross-country combineert. Het glijden is alomtegenwoordig en het publiek krijgt gegarandeerd een prachtige show te zien.

De beste Belgische renners zullen uiteraard aan de start verschijnen op een parcours dat gedeeltelijk het permanente circuit volgt. De speciaal aangelegde onverharde terreinen hebben veel aandacht gekregen met vele sprongen die de cross-country fans zullen bekoren.

Kévin Vieillevoye gaat voor zijn 3e titel op rij maar Ashley Barber, Olivier Pope, Sébastien Bouillon en vele anderen zullen er alles aan doen om hem van de overwinning te weerhouden. Zoals altijd hebben ook verschillende buitenlandse coureurs hun belangstelling getoond.

Het bijwonen van een Supermoto race laat je niet onverschillig! Supermoto is een zeer spectaculaire motorfietsdiscipline, die ongelooflijke glijpartijen biedt omdat de races worden gehouden op circuits met meerdere ondergronden. De talrijke sprongen accentueren dit spectaculaire aspect!

De talrijke beschikbare categorieën laten een maximum aan renners toe om deel te nemen, ongeacht hun niveau! De categorie “prestige” blijft het meest omstreden, terwijl de categorie “quad” het publiek zeker zal bekoren met haar spannende races.

Praktische informatie:

Waar: Circuit Jules Tacheny, rue Saint Donat, 6 – 5640 Mettet
Wanneer? Zondag 11 maart 2018
Hoeveel? Een prijs: 10€.

Gratis voor kinderen jonger dan 16 jaar
Inschrijving als piloot: op de website van het FMB

Partager