Circuit op Mettet - Jules Tacheny

EEN VERSTERKT RX2e-PROGRAMMA TIJDENS DE WORLD RX OF BENELUX

31 Juli 2023

Een RX2e-grid met een hoger niveau dan ooit tevoren zal dit weekend in de schijnwerpers staan in Mettet, België, voor de voorlaatste ronde van het RX2e-seizoen 2023. De belangrijkste sterren van RX1e hebben toegezegd om deel te nemen aan de belangrijkste ondersteunende categorie van het kampioenschap.

De organisatoren van World RX of Benelux, gepland van 5 tot 6 augustus, hebben vandaag (maandag) bevestigd dat de RX2e- en Euro RX-categorieën zoals gepland in Mettet zullen rijden. De RX1e-klasse zal niet aanwezig zijn, omdat het onderzoek naar de oorzaak van een brand op Lydden Hill, Groot-Brittannië, op 21 juli nog aan de gang is.

Dit betekent extra concurrentie in Mettet voor de kanshebbers op de RX2e-titel. RX1e-reguliere Johan Kristofferson, Ole-Christian Veiby, Kevin en Timmy Hansen hebben bevestigd dat ze zondag zullen deelnemen aan de RX2e-competitie in België.

De vijfvoudig wereldkampioen, Kristoffersson, staat momenteel bovenaan in het algemeen klassement in World RX, terwijl zijn teamgenoot bij Kristoffersson Motorsport, Veiby, op de vierde plaats staat. Hij bevindt zich tussen de broers Hansen, met Kevin op de derde plaats en Timmy op de vijfde plaats.

“The show must go on! Wij zijn erg positief over deze mogelijkheid en willen een geweldige show neerzetten in een zeer competitieve en strakke reeks”, verklaart Tommy Kristofferson, teambaas van Kristoffersson Motorsport’s over deze beslissing.

Kenneth Hansen, teambaas van het Hansen World RX Team, benadrukte het belang van deelname in Mettet: “We zijn een raceteam, we houden ervan om deel te nemen en de fans het beste spektakel te geven. Daarom willen we aanwezig zijn en deelnemen aan RX2e. Het is een grote uitdaging, er zijn snelle mannen en vrouwen. Het zal interessant zijn, hopelijk kunnen we samen een geweldige show neerzetten.”

De huidige leider in het kampioenschap is ook de Belgische vaandeldrager, Viktor Vranckx. Hij deelt de leiding met de Zweed Nils Andersson, terwijl een andere Zweedse vertegenwoordiger, Isak Sjökvist, één punt achter hen staat.

De organisator van World RX of Benelux, Freddy Tacheny, benadrukte dat de show moet doorgaan, zelfs als de RX1e-categorie niet op het programma staat: “We hebben besloten om het evenement te behouden ondanks het ontbreken van RX1e, omdat we maximale steun willen bieden aan onze sport, en vooral aan de Rallycross-categorie. In samenwerking met de FIA en de promotor zullen we ons best doen om een prachtige show te presenteren.”

De competitie zal zich nu concentreren op de zaterdag- en zondagraces. Volwassenen die al een ticket voor het weekend hebben gekocht, krijgen bij de ingang van Circuit Jules Tacheny een tegoedbon van €20 (€10 voor kinderen) voor merchandise of catering.

Een aangepast weekendprogramma zal binnenkort worden aangekondigd.

Partager