Circuit op Mettet - Jules Tacheny

BLINDEN EN SLECHTZIENDEN OM IN METTET TE RIJDEN

25 Oktober 2019

De vereniging “Les Non-Voyants et leurs Drôles de Machines” heeft in samenwerking met de BARA-rijschool en het Circuit Jules Tacheny in Mettet besloten om, zoals elk jaar, samen te werken om slechtzienden en blinden de mogelijkheid te bieden achter het stuur van het circuit plaats te nemen.

Op donderdag 7 november zullen namelijk 10 visueel gehandicapten achter het stuur van een schoolauto kruipen om het parcours van het mythische Jules Tacheny-circuit te ontdekken. Het doel is natuurlijk niet om rijexamen te doen, maar om de droom van deze mensen te beleven, namelijk om op een dag te kunnen rijden, om de sensaties van het rijden te voelen en heel eenvoudig te kunnen zeggen: “Ik weet hoe het voelt om te rijden”. Ook voor degenen die in hun ziende leven hebben kunnen rijden, is het een prachtige terugkeer naar hun wortels, een herinnering aan hoe het voelt!

Luc Costermans verloor zijn gezichtsvermogen in 2004 en besloot om weer achter het stuur van zijn auto te kruipen, maar ook om andere blinden zoals hij de passie van het autorijden te laten beleven. In 2008 brak hij het wereldsnelheidsrecord voor een blinde (308 km/u aan het stuur van een Lamborghini), maar bovenal heeft hij rijcursussen voor visueel gehandicapten opgezet.

Partager