Circuit op Mettet - Jules Tacheny

32nd SUPERBIKER: THE PLACE TO BE!

29 Augustus 2018

Van 19 tot 21 oktober wordt Mettet opnieuw omgetoverd tot een tempel van de motorsport voor de 32e editie van de Superbiker. Een unieke en ononderbroken show op het circuit met fans dicht bij de actie maar ook buiten, met waanzinnige shows.

En om dit langverwachte evenement nog dynamischer te maken, hebben de organisatoren verschillende nieuwigheden bedacht, te beginnen met een volledig herontworpen logo en site.

Het historische circuit, dat gebruik maakt van een deel van het oude Mettet-circuit, is uniek en wordt unaniem gewaardeerd door de renners en het publiek, dat zich zeer dicht bij de actie bevindt. Maar deze route zou nog spectaculairder en technischer kunnen worden met een passage onder een tunnel gevolgd door een kleine lus om terug te komen in een “sprong” boven deze tunnel. Deze route wordt momenteel gevalideerd…

Dimitri en Philippe Haulet

Nieuwe categorie, nieuwe uitdaging

Op sportief vlak is het vermeldenswaard dat er een categorie senioren (+ 45 jaar) komt, die naast de gebruikelijke categorieën junioren (- 15 jaar) en open, een eigen wedstrijd en een eigen klassement zal hebben. De altijd langverwachte “Amerikaanse stijl” race is terug na een jaar afwezigheid.

Tweede editie voor de Legends die dit jaar een dubbele uitdaging aangaan op de Zelos TM 300: een supermoto race uiteraard, zoals vorig jaar, maar ook een eliminatierace op het nieuwe Dirt Track circuit. En laten we ook de fantastische show van de Quads niet vergeten en – dit zal nog een “primeur” zijn – een race of demo voorbehouden voor elektrische fietsen.

Het is natuurlijk nog te vroeg om over de deelnemers te spreken, maar zoals de traditie het wil, zullen de Supermoto-specialisten zich meten met de beste rijders uit andere disciplines: speed, motorcross, enduro,…

De voorverkoop is online op de website van Ticketmaster.

TAGS:

motorrijders, circuit, mettet, moto, superbiker, supermoto

Partager